Voorstellingen 2024-2025
Kies het gewenste aantal bij de voorstelling en klik op de knop [Bestel]. U wordt naar het bestelformulier gestuurd. Klik op die pagina op de desbetreffende knop om nog meer kaarten voor andere voorstellingen te bestellen.

Heeft u een verkeerd aantal gekozen dan kunt dat verderop wijzigen. Hiervoor dient u de bestelling te verwijderen en opnieuw toe te voegen. Volg de instructie op de volgende pagina's.

Onder de foto staan 2 iconen. Met het klikken op de E wordt u doorgestuurd naar de website van de artiest in een nieuw venster. Klikt u op de camera, dan opent een pagina waar u een filmpje van de artiest kan bekijken.
Vrijdag 13 September 2024
Cabaret
Louise Korthals
In Stukken

Korthals functioneert beter in stukken dan als geheel, zoveel is duidelijk. En ze heeft sterk de indruk dat dat ook steeds meer voor de wereld geldt. Daarom gaat ze op reïntegratietournee, finally, om te reïntegreren met zichzelf en met de wereld. Om te kijken of er nog wat te redden valt, want dat voelt toch minder lullig dan gered wórden. Met de ijdele hoop één avond volledig te zijn. Een muzikale en theatrale ode aan alles wat onaf is.

Kies aantal:
94
Zaterdag 14 September 2024
Cabaret
Steven Brunswijk
Altijd kind gebleven

Als kind zijnde sloeg mijn fantasie altijd op hol. De ene dag wilde ik bij de brandweer, en de andere dag wilde ik astronaut worden. Soms wilde ik voetballer worden en heel soms wilde ik ook nog bakker worden. Waarom? Geen idee! Naarmate we ouder worden, verliezen de meeste mensen hun dromen en daarmee ook het kind in zichzelf. Doe af en toe eens gek! En vraag jezelf eens af: ‘Wat wilde jij worden toen je klein was?”

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
95
Vrijdag 20 September 2024
Cabaret
Patrick Nederkoorn
Uit de klauwen

Patrick is een natuurvriend. Denkt hij. Als hij woont in een flatje in de stad. Maar dan verhuist hij met vrouw en kind naar een hutje in het bos. Met wel heel veel bomen, spinnen en teken. En als er dan ook nog een wolf door zijn straat loopt, wordt het beest in hem wakker. Hij waagt zich de natuur in om duidelijk te maken dat er niks gaat boven de mens.

Kies aantal:
96
Zaterdag 21 September 2024
Cabaret
Aron Elstak
Sidekick

In Sidekick geeft Aron een stem aan de wingman, de plus-1, de pijnboompit naast de carpaccio, de cockblocker. Dat doet hij natuurlijk met innemende liedjes, keiharde grappen en scherpe imitaties. Maar welke sidekick staat hém bij als het hem niet in z’n eentje lukt? In een brandende wereld relativeert hij de grote dingen klein en de kleine dingen groot. Kom het zien en neem vooral je eigen sidekicks mee.

Kies aantal:
97
Vrijdag 27 September 2024
Cabaret
Martijn Kardol
Fris

We komen allemaal wel op een punt in ons leven, waarop een frisse start erg ‘Welkom’ is. ‘Bang’ dat je geschiedenis je blijft achtervolgen? Tsja, dat is nu eenmaal ‘De Situatie’. En hoe ‘Ver van je bed’ het ook lijkt, ooit komt het op je pad.

Kies aantal:
98
Zaterdag 28 September 2024
Cabaret
Jochen Otten
De kwaadste niet

Jochen Otten, één van de breinen achter het populaire programma Sluipschutters, komt met een spiksplinternieuw programma. In zijn kenmerkende, ijzersterke stand-up stijl: soms gortdroog, dan weer keihard en niets en niemand (hemzelf incluis) ontziend. Vaak knallend druk, soms cynisch en afgemeten. Jochen kan zijn opgekropte woede voorlopig nog prima binnen houden. Dat doet hij graag voor je. Hij is de kwaadste niet.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
99
Vrijdag 4 Oktober 2024
Cabaret
Bolder & Van Santen
Noem het een huwelijk

In ’Noem het een huwelijk’ vertrekken Bolder & Van Santen vanuit een berg huisraad van zomaar een man en zomaar een vrouw. Alles is gezegd, alles is beleefd en alles is gedroomd. Een leven lang hebben ze met elkaar gesproken, gezwegen, spullen verzameld en nu zitten ze in dat overvolle huis en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk. Een voorstelling over de prachtige ellende waarin liefde kan verzanden.

Kies aantal:
100
Zaterdag 5 Oktober 2024
Cabaret
Andre Manuel
Het goddelijke lichaam

Het Goddelijke Lichaam is het tweede deel van een nu al belachelijk succesvol drieluik over de mens, de mensen en de mensheid. Het Goddelijke Lichaam is voor alles een voorstelling over vlees. De hamlap. De micropenis. Kanonnenvoer. Borstvergrotingen. Protheses. IJdelheid. Snijwonden. Knietjes die al dan niet gegeven worden. En een paar bipsen. Bloot.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
101
Vrijdag 11 Oktober 2024
Cabaret
Andermans Veertjes (reprise)
Ik mag de ezel zijn

Andermans Veertjes (Andermans Veren Live) komt volgend seizoen met een heerlijke muzikale familievoorstelling! ‘Ik mag de ezel zijn’- naar het beroemde lied van Harrie Jekkers- is een voorstelling die de mooiste liedjes uit het Nederlands repertoire laat horen. Liedjes van de Stratemakeropzeeshow tot Kinderen Voor Kinderen, van MEAU tot Circus Kusters, van Racoon tot Annie M.G. Schmidt, van Goldband tot Hamelen. Maar ook hits van Snelle, Antoon en Maan.

Nog 5 kaarten beschikbaar!
Kies aantal:
102
Zaterdag 12 Oktober 2024
Cabaret
Nilgun Yerli
Later als ik dood ben

Er is heel veel later in ons leven. Dat begint al in je kindertijd: `Dat begrijp je later wel.' Of: `Later als je groot bent zul je er vast anders over denken.' Maar ook aan al dat later komt een einde, maar aan dat einde moet je helemaal niet denken. Daarvoor heb je je handen veel te vol aan al het later waarin je terecht bent gekomen. Maar wat is van belang en wat niet? Hoe maak je het absurde minder absurd? Of moet je het absurde juist nog absurder maken om het leven avontuurlijk te houden? Nilgün Yerli onderzoekt dat alle op volle kracht en met hart & ziel.

Kies aantal:
103
Vrijdag 18 Oktober 2024
Muziektheater
Tim Grimm
met Sergio Webb

De Amerikaanse singer/songwriter en acteur Tim Grimm wordt in zijn thuisland gezien als de renaissance man van de podiumkunsten. Een wereld waarin hij een rijke en gevarieerde carriere opbouwde en zijn liefde voor muziek, reizen en acteren (in theater, film en televisie) combineert. Sergio Webb is een veelgevraagd sessiegitarist die optrad met de besten uit de Americana wereld, waaronder David Olney, Gail Davies en Rod Picott. Sergio Webb is een van de meest expressieve gitaristen die ik ooit zag en hoorde, ondanks zijn bescheiden houding buiten het podium.

Kies aantal:
104
Zaterdag 19 Oktober 2024
Cabaret
De Aimabele schoften
Grand Cru

Het succesvolle Wijncabaret van de Schoften krijgt een vervolg met hun voorstelling " Grand Cru " deze gaat over liefde voor wijn én vrouwen, verloren dromen en troost in moeilijke dagen. Nieuwe, mooie en behoorlijk hilarische liedjes over wijn, nóg persoonlijker ontboezemingen en smaakvolle interactie zullen de boventoon voeren. Marcel, Ferdinand en Izak hebben aandelen gekocht in een wijngaard. En dat zet de relaties flink onder druk. Maar onder druk wordt alles vloeibaar toch? Alles?

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
105
Vrijdag 25 Oktober 2024
Cabaret
Spruijt en Opperman
Verzingeving

Tegenwoordig moet alles ergens goed voor zijn. Iets is geen slordige fout, het is een kapitaal leermoment. Iets is niet afwijkend of raar, het is uniek. Geven moet altijd zin hebben en alles moet een reden hebben. En als die reden er niet is, dan verzinnen we hem wel. Waarom mag niks meer mislukken? Waarom mag je niet meer ergens géén zin in hebben? En waarom mag ongeluk of teleurstelling niet meer bestaan? Komt de grootste zin uiteindelijk niet na de zwaarste lessen?

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
106
Zaterdag 26 Oktober 2024
Cabaretfestival
Cameretten (1)
Halvefinalisten try-out tour

De halvefinalisten van Cameretten Festival 2024 trekken langs theaters om een try-out van hun act voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale pareltjes: tijdens de try-out tour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en stand-up comedians als jouw reisleiders. Laat je verrassen door het verse en frisse cabarettalent van Cameretten. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik was er als eerste bij voordat ze stadions uitverkochten.’

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
107
Vrijdag 1 November 2024
Cabaret
Christian van Eijklenburg
Wanen

Zo’n debuut smaakt naar meer. Daarom bestormt Christian samen met zijn beamer vol zelfgemaakte visuals opnieuw de theaters. In zijn surrealistische en zinnenprikkelende cabaretperformance ‘Wanen’ versmelten realiteit en verbeelding tot er werkelijk geen touw meer aan vast te knopen is. Reis mee naar een parallel universum vol epische visuele droombeelden, tragikomische figuren, humoristische fantasten, wonderlijke wendingen en gekke elektronische deuntjes.

Kies aantal:
108
Zaterdag 2 November 2024
Cabaretfestival
Cameretten (2)
Halvefinalisten try-out tour

De halvefinalisten van Cameretten Festival 2024 trekken langs theaters om een try-out van hun act voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale pareltjes: tijdens de try-out tour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en stand-up comedians als jouw reisleiders. Laat je verrassen door het verse en frisse cabarettalent van Cameretten. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik was er als eerste bij voordat ze stadions uitverkochten.’ Vanavond deel 2.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
109
Vrijdag 8 November 2024
Cabaret
Arjan Kleton
Lomp

We zijn steeds sneller op onze teentjes getrapt, maar slaan we niet een beetje door? Nederlan-ders staan juist bekend om onze (soms ongevraagde) mening, wij zijn nu eenmaal een beetje lomp. Maar hoe meet je dat? Het ligt er maar net aan hoe je het brengt, wanneer je iets zegt en tegen wie je dat doet. Wat kun je nog wel zeggen en wat absoluut niet? Hij weet het zelf ook niet meer, dus in zijn nieuwe voorstelling ‘Lomp’ onderzoekt Arjan Kleton de grenzen tussen openhartig zijn en als onbeschoft worden gezien. De wereld anno nu is woke, hartstikke woke. En lomp tegelijk. Zelf is Arjan soms ook best een beetje lomp, maar nu wordt hij wakker.

Kies aantal:
110
Zaterdag 9 November 2024
Cabaret
Tim Hartog
Frictie

Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke knul, met deugdelijke normen en waarden. Maar deze piekerende ADHD'er die opgegroeid is in Rotterdam Zuid, bezit meer tegenstrijdigheden die hem gevormd hebben. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende komiek die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door de gebaande paden te bewandelen. We moeten de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen, want zonder frictie is verandering ver te zoeken. En dat leuke leven al helemaal.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
111
Vrijdag 15 November 2024
Cabaret
Kim Schuddeboom
Doe maar rustig

Kim Schuddeboom komt met haar nieuwe voorstelling ‘doe maar rustig’. Scherp, ad rem, gevat, diepzinnig, ontroerend, pretentieus, gewaagd… Eigenlijk zoals alleen mannen dat kunnen. Kim (1985) is sinds 2020 lid van Comedytrain. Haar debuutvoorstelling ‘Ongeschreven’ werd genomineerd voor Neerlands Hoop 2023, een prijs die wordt gegeven aan de meest veelbelovende theatermakers. Doe maar rustig is haar tweede avondvullende voorstelling. Verder heeft Kim twaalf jaar gehockeyd.

Kies aantal:
112
Zaterdag 16 November 2024
Cabaret
Op Sterk Water
Kerst op sterk water

Misschien spelen ze een scene over het nieuwe recept voor de appeltaart van bakkerij Margriet? Een hartverscheurend lied over hoe Stadsbelang Gorinchem dit jaar nog een nieuwe brug wil realiseren? Of hoe Ferdinand dit jaar wel héél vroeg is met de kerstversiering? Van onverwachte persoonlijke blunders tot Gorkumse roddels, Op Sterk Water brengt de gekke, grappige, en soms gênante momenten uit Gorinchem en daarbuiten tot leven met hun unieke improvisatiestijl. Met Dave Luza, Maaike Martens, Daniel Koopmans en met op de piano: Sacha Hoedemaker.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
113
Vrijdag 22 November 2024
Cabaret
Yunus Aktas
Maakt niet uit

Yunus Aktas is geboren en getogen in Barneveld. In 2022 heeft hij alle prijzen gewonnen bij het Cameretten Festival. Daar kan je hem van kennen. Je kan hem ook kennen van zijn optreden in de Avondshow Stand-ups met Arjan Lubach op televisie. Of uit Toomler in Amsterdam. Maar de kans is groter dat je hem helemaal niet kent. Dat maakt Yunus niet uit.

Kies aantal:
114
Zaterdag 23 November 2024
Cabaret
Crins & Van der Elzen
Martijn Crins en Teun van der Elzen

Gezworen kameraden Martijn Crins en Teun van den Elzen gaan met z'n tweeën een (select!) aantal theaters in om samen, ieder voor zich, aan hun nieuwe voorstellingen te werken. Te slijpen. Te schaven. Te bikken. Te hakken. Te wroeten. Te ploegen. Te zaaien en te oogsten. Op deze unieke 'dubbelavond' spelen ze ieder drie kwartier. Puur, rauw en vooral heel erg grappig. Comedy zoals het bedoeld is. Zelf hebben ze er zin in.

Kies aantal:
115
Vrijdag 29 November 2024
Cabaret
Peter van Ewijk
Groeiramp

Na twee jaar lang uitvinders en uitvindingen te hebben bestudeerd om er een hilarische, multimediale cabaretvoorstelling van te maken, voelt hij dat zijn langverwachte Eureka-moment eraan zit te komen. Live, on stage, in uw theater zal hij iets uitvinden waarmee hij voor eens en voor altijd het venijn uit de hedendaagse, verwarrende, gepolariseerde maatschappij laat verdwijnen. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. Geschiedenis wordt geschreven. Je zal er maar bij zijn die avond

Kies aantal:
116
Zaterdag 30 November 2024
Cabaretfestival
ASCF
Finalistentour

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend cabaret evenement voor jonge, beginnende cabaretiers. Het wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, die zich een jaar lang naast hun studie inzetten om het festival in goede banen te leiden en verder te laten groeien. Het voornaamste doel van het ASCF is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival de kans te bieden voor een groot publiek op te treden

Kies aantal:
117
Vrijdag 6 December 2024
Cabaret
Farida Laan
Zakkenwassers

Farida woont in een straat vol zakkenwassers. Wie klopt er aan de deur? En met welke geheime hartstocht? Een grootstedelijke patatbakker, een op drift geraakte kapster, een idealistisch handwerkcollectief, de leegte? Goedgebekt en flexibel voert Farida je mee in een magisch-absurdistisch universum. Een voorstelling waar je van duizelt, én van opkikkert.

Kies aantal:
118
Zaterdag 7 December 2024
Cabaret
Jacob Spoelstra
Oudjaarsconference 2024

Ze hebben allebei hun eigen kijk op het afgelopen jaar. Vader en dochter. Hij, de scherpe stand-up comedian, zij de liedjesmaker met een stem als een engeltje. Hij de boomer die de wereld ziet veranderen, zij het engeltje, die vindt dat de wereld niet snel genoeg verandert. Twee generaties met elk hun eigen kijk op het afgelopen jaar. De ene zo woke als een bos wortels, de ander ziet zijn stukje vlees heel langzaam verdwijnen. De boomer en het engeltje vertelt het verhaal van 2024 van 2 kanten: een zachte en een andere kant. Scherpe stand-up comedy omlijst met de liedjes die 2024 kleurden.

Kies aantal:
119
Vrijdag 13 December 2024
Cabaret
Davey Turnhout
Chaos

Davey’s leven is ’CHAOS’, maar dat is niks nieuws. Sterker nog; met een navelstreng om zijn nek, een scalpelmes in zijn ribben, en een vader die daardoor de dokter aanviel, is hij er letterlijk in geboren. Combineer dat met een Peter Pan-Syndroom en zware ADD en de Chaos is com-pleet. In zijn tweede voorstelling ‘ Chaos’ is comedian/cabaretier Davey Turnhout het he-lemaal zat. Hij is ondertussen eind dertig, vader, echtgenoot en vindt het de hoogste tijd om de chaos in zijn leven en hoofd op orde te krijgen. Het leven is al chaotisch genoeg met twee kleine kinderen, een puppy, een huishouden en “carrière”.

Kies aantal:
120
Zaterdag 14 December 2024
Cabaret
Johan Goossens
Het volle leven

Eigenlijk zou je iedere dag volmondig ‘JA!’ moeten zeggen tegen het leven. Opstaan en er iets van maken. Na zijn ervaringen in het onderwijs, de darkroom en aan een ziekenhuisbed, vertelt Johan kleurrijk in welke werelden hij nu weer is gedoken. Zo volgde hij een opleiding alternatieve therapie en dronk hectoliters sterrenmix. Tegelijk rolde hij in een bestuursfunctie bij een bedrijf en herkende zichzelf al snel niet meer terug. Met zakelijke stem brengt hij punten in op vergaderingen en ‘s nachts stuurt hij passief-agressieve mailtjes met ‘Het heeft me verbaasd dat..’. Zo slaat hij zich dapper door het bestaan, al voelt hij nog steeds de nei

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
121
Vrijdag 10 Januari 2025
Muziektheater
The Tiny Little Bigband
Nieuwjaarsconcert

TLBB is de meest stijlvolle band van Nederland. Topmuzikanten en een gepassioneerde frontman bieden een ruige en zwoele nachtclubsfeer. Deze party-kings bepalen de sfeer en maken zo van elke gelegenheid een onuitwisbare herinnering. TLBB beheerst de juiste combinatie van repertoire, onberispelijke uitstraling en entertainment van het hoogste niveau. De band is daarom de vaste act bij toplocaties zoals Amstel Hotel, Librije, Huis Ter Duin en Hotel New York.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
122
Zaterdag 11 Januari 2025
Cabaret
Jules Keeris
Knegsel Zuid

In zijn tweede cabaretprogramma onderzoekt Jules zijn identiteit vol tegenstellingen. Hij is een dorpse jongen in de stad en andersom. Super ambitieus en evengoed verlangend naar eenvoud en rust. Een ‘voetbalhooligan’ in de culturele sector. Stellig én weifelend. En nu is hij plots ook nog eens dertiger: niet jong meer, al hoort hij gevoelsmatig ook nog niet bij de grote mensen. ‘Knegsel-Zuid’ gaat over de angst tussen wal en schip te vallen, maar het is ook een ode aan zijn Brabantse roots. Want daar is hij trots op. Voor deze voorstelling werkte hij samen met vriend en songwriter JW Roy.

Kies aantal:
123
Vrijdag 17 Januari 2025
Muzikaal Cabaret
Roel C. Verburg
Magisch Realisme

Roel C. Verburg is een grappenmaker en niet alleen tijdens optredens, maar ook in zijn vrije tijd. Maar hoe is het leven van iemand die alleen maar grappen maakt? Is dat altijd leuk? En ook voor zijn omgeving? Roel vindt van wel en over het algemeen is hij best tevreden over zijn leven. Maar in zijn liedjes kan hij toch altijd even wegvluchten in een ander persoon of in een ander leven. En daar ontstaat de magie.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
124
Zaterdag 18 Januari 2025
Cabaret
Kees van Amstel
Dit gaat allemaal van jullie eigen tijd af

“Dit gaat allemaal van jullie eigen tijd af…”, heeft iedereen wel eens gehoord in een klaslokaal. Maar tegenwoordig geldt het bijna voor alles in de maatschappij, alles gaat van onze tijd af. In de vijfde solo voorstelling neemt Kees je weer mee in het klaslokaal maar ook ver daarbuiten. Heel ver daarbuiten. Met prachtige verhalen. En met grappen, heel veel grappen, as usual. Kees werd niet voor niets een meesterverteller genoemd in veel recensies. Dus kom! Ook al gaat dit van je eigen tijd af!

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
125
Vrijdag 24 Januari 2025
Cabaret
Gielzzz
No Nonsense

Gielzzz zal komend seizoen te zien zijn in het theater met zijn nieuwe show genaamd "No Nonsense". In deze show neemt hij het publiek mee in zijn kijk op de snel veranderende wereld waarin meningen steeds minder vrijelijk gegeven mogen worden. De cancel cultuur beleeft zijn hoogtijdagen en ouderwetse gesprekken voeren en een eigen mening hebben lijken soms wel taboe. Gielzzz zorgt voor een verfrissende reflectie op deze ontwikkelingen, met zijn unieke kijk op de maatschappij en zijn scherpe en hilarische observaties.

Kies aantal:
126
Zaterdag 25 Januari 2025
Cabaret
Speelman en Speelman
Alles op z'n plek

In onze sfeervolle theaterzaal hangt een verwachtingsvolle stilte. Het publiek zit op het puntje van hun stoel, klaar om getuige te zijn van een bijzonder moment. Vanavond vieren twee broers hun 25,5-jarig jubileum met een voorstelling die meer is dan alleen entertainment; het is een reis door hun leven en carrière. Hun voorstelling, getiteld 'Alles op z'n Plek', is een eerbetoon aan hun gezamenlijke reis. Dit jubileumjaar is extra speciaal vanwege de uitgave van een prachtig boek en een ontroerende documentaire.

Kies aantal:
173
Vrijdag 31 Januari 2025
Cabaret
Jasper van der Veen
Op Scherp

Jasper staat op scherp. Hij baant zich een weg door een wirwar van liefde, woede, angst en verwondering. Welke draad laat je zitten en welke knip je door? Met sterke grappen, scherpe bespiegelingen en hilarische verhalen recht naar de kern. Wordt het een vakkundige ontmanteling of toch een keiharde knal?! Twijfelen kan niet, want de tijd tikt.

Kies aantal:
127
Zaterdag 1 Februari 2025
Cabaretfestival
A'dams kleinkunst festival
Try-out tour

Wie schopt het uiteindelijk tot de finale en mag zichzelf de winnaar noemen van de AKF Sonneveldprijs, AKF Publieksprijs en AKF Shaffy Cheque? Bij het Amsterdams Kleinkunst Festival krijg je de kans om als eerste de nieuwe generatie kleinkunstenaars en cabaretiers te ontmoeten en te omarmen.

Kies aantal:
128
Vrijdag 7 Februari 2025
Cabaret
TRYO
Trio Cabaret try-outs

TRYO oftewel “trio cabaret try-outs”, is een avondvullende voorstelling waarin drie cabaret acts ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. TRYO is iedere voorstelling anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van caba-ret festivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstel-ling. De avond wordt gepresenteerd door een cabaretier of comedian die het publiek mee neemt in het try-out proces.

Kies aantal:
129
Zaterdag 8 Februari 2025
Cabaret
Burger Koekoek
Hoe vind je zelf dat het gaat

Burger Koekoek neemt je op een trip die je niet snel gaat vergeten: Prachtige muziek, humor, een groots verhaal en heel veel om over na te denken. Want het roer moet om, nu! Wat zeggen we anders tegen de volgende generaties, of tegen de mensen in het mondiale zuiden: “Ja, we wisten wel hoe zeer het mis ging, maar wij dachten: wij kunnen wel op dezelfde manier doorgaan toch?” U kunt Burger Koekoek kennen als de twee mannen van Piepschuim. Na zes succesvolle theatervoorstellingen, gaan Cor en Robbert door onder hun eigen namen. En Burger Koekoek gaat verder dan waar Piepschuim ooit kwam. Na een voorstelling van Burger Koekoek zult u nooit meer

Kies aantal:
130
Vrijdag 14 Februari 2025
Cabaret
Musa
Ik ben Musa

Musa is 35 geworden en wil nu écht zichzelf zijn. Heerlijk eerlijk zijn. Het masker dat hij draagt afwerpen. Maar er is één probleem: wie is de echte Musa? In zijn nieuwe cabaretvoorstelling neemt hij je mee in deze openhartige en grappige zoektocht, die leidt naar zijn Jemense roots, hernieuwd contact met zijn vader en zijn állereerste vakantie in 27 jaar. En naar een nieuwe liefde, want hij kan niet altijd single en gelukkig blijven.

Kies aantal:
131
Zaterdag 15 Februari 2025
Cabaret
Hugo van Eck
Computergestuurd

Onder de titel ‘Computergestuurd’ maakt Hugo van Eck een cabaretavond in samenwerking met kunstmatige intelligentie. AI (Artificial Intelligence) is in een rap tempo al bijna niet meer weg te denken is uit onze levens. Als er computers zijn die meer weten, kunnen en sneller en efficiënter werken dan wij, waar zijn mensen dan nog voor nodig? Hugo gelooft dat hij nog niet overbodig is en laat dat zien in zijn eerste avondvullende voorstelling waarin hij het opneemt voor de toekomst van de mens en tegen een computer die niet had bestaan zonder de menselijke vindingrijkheid.

Kies aantal:
155
Vrijdag 21 Februari 2025
Cabaret
Ramon Chatrer
Volk

Als kind had Ramon het al helemaal door: er is óveral volk. Zowel in het kleine dorpje waar hij een langdradige jeugd beleefde, als in de grote stad waar hij nu woont. Ramon neemt alles in zich op en probeert er het lelijke en het mooie van in te zien. In zijn liedjesprogramma VOLK krijgt zijn fantasie vrij spel aan de hand van een basgitaar, toetsen, een hele hoop muziek, grappen en verhalen. Over alle vreemde figuren die hij wil begrijpen. Kortom, het gaat vooral over hemzelf.

Kies aantal:
133
Zaterdag 22 Februari 2025
Muziektheater
Suzanne Sanders
Kate Bush

Laat u in deze sprankelende en intieme theatershow meenemen in het verhaal over het leven van Kate. Natuurlijk ontbreken de evergreens zoals ‘Wuthering Heights’ en ‘Running Up That Hill’ niet! Daarnaast komen er ook minder bekende pareltjes aan bod. Zangeres Suzanne Sanders vertolkt samen met pianist de muziek van Kate Bush en zet deze bijzondere muziek terug in de spotlight. Wij nemen u mee op een muzikale reis, terug naar de jaren 70. Ergens in Engeland zit een meisje achter een piano, onbewust wat er komen gaat. Één ding is zeker: Kate! weet mensen te raken.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
134
Vrijdag 28 Februari 2025
Muziektheater
Clementine
Als je wist

Songwriter en zangeres Clementine kwam als enige buitenlander in de songwriters finale van het Kerrville festival in Texas met de nummers 'That's Freedom' en 'Lost Child'. In Amerika wordt ze door radio-DJ’s inmiddels vergeleken als cross-over tussen Joni Mitchell en Leonard Cohen. Ze heeft haar album 'Letting Go' opgenomen in Nashville met top-producer Wyatt Easterling. In November ‘24 gaat ze weer naar Amerika om muziek op te nemen. Oa het zelfgeschreven nummer 'Als je wist' zal hier niet op ontbreken.

Kies aantal:
156
Zaterdag 1 Maart 2025
Kleinkunst
Georgios Lazakis
No story, Just Life

Tijdens deze lezing neemt Georgios de luisteraar mee naar zijn jaren waar zijn hart sneller begint te kloppen door muziek. Openhartig deelt hij ervaringen over zijn (groot)ouders, over zijn oude buurt, hij vertelt over zijn basisschool en wisselt die af met serieuze verhalen waar o.a. zijn beste vrienden in de jeugdgevangenis belanden… en hij; hij bewandeld een ander pad en vindt betekenis in ‘het woord’ en rapmuziek. Zijn muziekcarrière vliegt voorbij; Georgios neemt de luisteraar mee naar het buurthuis waar hij begon met muziek opnemen, naar zijn eerste buitenlandse tour in Zuid-Afrika tot aan muziekoptreden in een volle Alpha@Lowland

Kies aantal:
157
Vrijdag 7 Maart 2025
Cabaret
Lotte Velvet
Carrousel

Lotte Velvet kruipt in haar tweede programma in de huid van leden van een reizende freakshow. In haar unieke, donkere stijl van aan de ene kant poëtische taal en aan de andere kant snoeiharde, down-to-earth grappen bespreekt en bezingt zij de actualiteit vanuit deze circusartiesten. Ze wordt begeleid op toetsen door Serge Dusault en speelt zelf viool en gitaar.

Kies aantal:
137
Zaterdag 8 Maart 2025
Kleinkunst
Chris Grem
Had ik maar iemand om van te houden

Chris Grem, bekend van het Groot Niet te Vermijden, is telkens weer ontroerd door de enorme vreugde en saamhorigheid waartoe trieste tranentrekkers kunnen leiden. Hij nodigt het publiek dan ook uit om zich, samen met hem, over te geven aan de kracht van de smartlap en zich volledig in te leven in het levensleed dat al die geweldige artiesten bezingen in hun levensliederen. Bovendien krijgt het publiek een masterclass in de techniek van het smartlappenzingen. Want hoe doe je dat ? De snik, de glijer, het overdreven levensliedvibrato ? En wat is er voor nodig om echt vanuit je hart te zingen ? Nou, om te beginnen, een kloppend hart.

Kies aantal:
138
Vrijdag 14 Maart 2025
Cabaret
Mannen van Taal
Talk

Het wordt de meest onvergetelijke TALK ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met “dansende powerpoint en woordgoochelarij” (Theaterkrant) en proberen het naar adem happende publiek voor zich te winnen. “Verbluffend en onnavolgbaar,” zegt de pers. En: “Aantrekkelijke poging om het stof van de poëzie te blazen.” Wat wij zeggen? Humor van de bovenste verbale plank. De leukste TED-talk-parodie ooit! Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede. Punt.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
139
Zaterdag 15 Maart 2025
Kleinkunst
David Vos
Brel

Jacques Brel is dood, maar zijn werk leeft voort! Je zou kunnen denken dat het werk van Brel uitsluitend door hemzelf gebracht kan worden en dat zijn werk aan zeggingskracht zou verliezen in een andere uitvoering. Ten onrechte, want Vos heeft zijn eigen, doorleefde interpretatie en raakt daarmee de juiste snaar. Uit het indrukwekkende oeuvre van deze Belgische chansonnier maakt Vos steeds opnieuw een keuze: die van hemzelf.

Nog 3 kaarten beschikbaar!
Kies aantal:
140
Vrijdag 21 Maart 2025
Muzikaal Cabaret
David Linszen
N.N.B.

David Linszen zal u in een absurdistisch en muzikaal programma trakteren op tips, grootse antwoorden en belangrijke ideeën. Hij heeft een groot verlangen om normaal contact met u te leggen, maar hij kan u niks beloven. Waar wachten we eigenlijk nog op? Er ligt een zeer bijzondere avond in het verschiet. David Linszen won in 2024 alle prijzen van het Leids Cabaret Festival, is lid van Comedytrain en regisseerde eerder twee voorstellingen van Daniël Arends.

Kies aantal:
135
Vrijdag 28 Maart 2025
Kleinkunst
Kiki Schippers
N.N.B.

Kiki Schippers gaat na een wervelende bandshow (vier sterren in de Volkskrant en AD) het theater in met een nieuwe voorstelling. Als hofleverancier van de beste theaterliedjes van Nederland speelt Kiki Schippers in de eredivisie van de Nederlandse kleinkunst. Ze schrijft grappige columns en maakt vliegensvlug messcherpe satire voor o.a. radioprogramma’s Spijkers met Koppen en Spraakmakers. Keer op keer werd ze genomineerd voor de Annie MG Schmidtprijs en overal geprezen om haar indrukwekkende “zonnodig Ziggo Dome-vullende” stem, haar ontwapenende energie en breekbare teksten. Nu stapt ze op het podium om ons weer te verrassen met nieuwe lied

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
141
Zaterdag 29 Maart 2025
Muziektheater
J.P. den Tex
Songbook

Rasverteller JP Den Tex bladert door zijn veelkleurige songboek. “Één van Neerlands meest begenadigde singer-songwriters” (Music Maker, oktober 2022) houdt het deze keer puur en simpel. Hij zingt, begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en vertelt ‘en passant’ smakelijke anekdotes uit zijn artistieke zwerversbestaan. Muzikaal zal hij niet alleen putten uit zijn meest recente album “The Starlight Adventure” (2022), hij grijpt ook terug op liedjes van vroeger, zoals de Tortilla classic “The Man, The Woman & the Dog“ (1971).

Kies aantal:
142
Vrijdag 4 April 2025
Muziektheater
Jodymoon
´25-tour

Singer-songwriter duo Jodymoon is in 2025 terug met een nieuw album en een nieuwe live show. Na hun 15e verjaardag in 2021 te hebben gevierd met het album Firestone en een gelijknamige jubileumtour besloten zangeres Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets dat het tijd was om even stil te staan en hun carrière te overzien. Resultaat was hun eerste live dubbelalbum Jodymoon the best of Live 2013-2023, een retrospectief aan de hand van concertregistraties waarna ze opgeladen en weer geïnspireerd aan de opname van een nieuw studioalbum konden beginnen. In hun Jodymoon ´25-tour presenteert het duo hun nieuwe songs.

Kies aantal:
143
Zaterdag 5 April 2025
Cabaret
Annick Boer
Vol Erin

De nieuwe cabaretvoorstelling van actrice, zangeres en cabaretière Annick Boer. Naast haar kleurrijke theatercarrière kennen mensen Annick vooral van Kanniewaarzijn, de TV kantine, Wie is de Mol? en LOL. Maar sinds 7 jaar toert zij met haar zelfgeschreven cabaretvoorstellingen langs de theaters. En die blijken succesvol te zijn. Ze kreeg naast veel 4 sterren-recensies (de pers schreef onder andere: ´Bijzonder grappige anekdotes en prachtige liedjes!´), veel lof van het publiek. Met haar groeiende publiek, haar groeiende cabaret-ervaring en vooral ook omdat ze nog lang niet uitverteld is, was er reden genoeg om een derde voorstelling te maken.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
144
Vrijdag 11 April 2025
Cabaret
Roel Pot
Cursus Rotterdams

Eigenlijk ken het nie, ff snel Rotterdams leren praten. Daarvoor mot je hier wonen. En je mot geen kapsones hebben in Rotterdam en je bent nergens vóór, altijd tégen. Ik ken je wél leren verstaanbaar maken in onze stad, zodat ze je niet gelijk op je muil pompen als je op de mart loop. Dus bij een bakkie pleur, glasie fris of een biertje leert ik je verbaal te survivalen in Rotturdam. Je zal versteld staan en de kreten O ja joh?!?, Pleurt op en Sooooooow behoren snel tot je eige vocabulaire. “

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
145
Zaterdag 12 April 2025
Kleinkunst
Wedstrijdje
Op het scherpst van de snede

Wedstrijdje?! is een wedstrijd met een knipoog. Een strijd tussen de beste zangkelen en praatmonden. Het vaste team bestaat uit de cabaretier Johan Hoogeboom en puntdichter Jan J. Pieterse. Elke voorstelling wordt het vast team bijgestaan door de gastspeler: een cabaretier, muzikant of acteur. U kunt zeker zijn van een ontspannen avond vol onverwachte wendingen, kleinkunst, muziek en heel veel briljante teksten. En jazeker! Er is sprake van matchfixing, want nu al is de winnaar van Wedstrijdje?! bekend: het publiek!

Kies aantal:
146
Zaterdag 19 April 2025
Cabaret
Janneke de Bijl
Doet u ook mensen?

Janneke vindt het leven objectief gezien een slecht concept. In feite zit je toch opgesloten in een lichaam dat op weg is naar de afgrond. Ze heeft wel wat suggesties ter verbetering, maar als atheïst weet ze niet tot wie ze zich daarmee moet richten. Dan maar weer tot jullie. Janneke de Bijl is filosoof, won Cameretten en is lid van Comedytrain. Vorig jaar was ze te gast bij de Avondshow Stand-ups met Arjen Lubach, ze is regelmatig te horen als Druktemaker op Radio 1, en schrijft daarnaast ook boeken. Ter ontspanning is ze onlangs begonnen aan een studie rechten.

Kies aantal:
147
Vrijdag 25 April 2025
Cabaret
Koningstheater academie
Lammerentour

De Lammerentour is de unieke mogelijkheid om jong cabarettalent te leren kennen. Drie getalenteerde, afstuderende cabaretiers van de Koningstheateracademie (Den Bosch) spelen ieder een try-out-programma van ca. 25 minuten, ter voorbereiding op hun afstudeervoorstelling. Geniet van hun gloednieuwe conferences, kakelverse sketches en prachtige liederen.

Kies aantal:
148
Vrijdag 2 Mei 2025
Muziektheater
Lock, Stock & Barrel
Theaterconcert

Op een prachtige avond! Dit vrolijke trio maakt van metamorfoseren een kunst. Geniet van hits en guilty pleasures...maar dan op eigenwijze wijze! Bettina, Ernst en Willem slagen erin om hun publiek te verrassen met hun eigenzinnige en hilarische arrangementen. De spontane vrolijkheid van zangeres Bettina, de creatieve aanpak van gitarist Ernst en de swingende basis van contrabassist Willem zorgen voor een uniek geluid van dit akoestisch trio. Dit muzikale avontuur kenmerkt zich door tal van instrumenten, meerstemmige zang, interactie en vooral veel plezier. Ervaar het zelf!

Kies aantal:
149
Zaterdag 10 Mei 2025
Muziektheater
Gerard Alderliefste
Mijn Franse Favorieten

Gerard Alderliefste staat dertig jaar op het podium en viert dat met 'Mijn Franse Favorieten'. Nooit kwam u zo dicht bij Gerard in een persoonlijke show waarin hij zijn verhaal combineert met eigen werk, zijn favoriete Franse chansons en songs van Shaffy. Samen met u legt hij zijn muzikale weg opnieuw af. De weg die hem naar huiskamers, bruiloften, partijen, festivals en ontelbare theaters leidde. Die hem samenwerkingen bracht met mensen als Ramses Shaffy, Liesbeth List, Paul de Leeuw en Cor Bakker. Een weg met één rode draad: spelplezier. De liefde voor muziek. En dat viert hij vanavond met u. Zijn dierbare publiek.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
150
Vrijdag 16 Mei 2025
Cabaret
Femke Vernij
Alle dagen heel divers

Er is momenteel een vloedgolf aan ADHD diagnoses bij vrouwen. Geen typisch druk jongetjes gedrag. Wel dromerig, sociaal aangepast en chaotisch. Er gaat een wereld voor ons open, kennis over ADHD en het delen van ervaringen helpen enorm. Maar jongens, waarom zijn die ADHD boeken/cursussen zo saai? Typisch adhd: 10 boeken over ADHD aangeschaft en in totaal 4 pagina's gelezen. Was er maar een vlotte, leuke, meeslepende, boeiende, verrassende voorstelling waarin je samen kan lachen en huilen van herkenning. En in originele muzikale en humoristische jasjes een hoop kan opsteken. Een lekkere dopamine boost!

Kies aantal:
166
Zaterdag 17 Mei 2025
Kleinkunst
Marjolein Meijers
Familieportret

Familieportret zit vol mooie terugblikken en maakt nieuwe herinneringen. Geïnspireerd door portretten van onze familie door de jaren heen, waarvan we soms het verhaal kwijt zijn. Als een muzikaal feestje uit alle windstreken van de akoestische muziek. Zeg maar Folk in een nieuwe jas, maar dan zonder geitenharen sokken. Dat is Zeker! Het trio Marjolein Meijers, Walter Kuipers en Onno Kuipers hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Uniek door niet alleen de muzikale variatie, maar ook de doorleefde cabareteske omlijsting door Marjolein Meijers.

Kies aantal:
151
Vrijdag 23 Mei 2025
Kleinkunst
Leistra & Van Baest
Liedjes van Harry Bannink

De lijst met liedjes waarvoor Harry Bannink de muziek schreef, is duizelingwekkend lang: de lijst met tekstschrijvers en uitvoerders met wie hij heeft gewerkt is minstens zo indrukwekkend. Vele melodieën van Bannink hebben zich in het collectief geheugen genesteld. Wie kent niet de liedjes uit ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?’ of ‘Nikkelen Nelis?’ Nog veel meer liedjes zijn in de vergetelheid geraakt, simpelweg omdat zij maar één keer werden uitgezonden in tv-programma’s als ‘De Film van Ome Willem’, ‘Farce Majeure’ en ‘Het Klokhuis’.

Kies aantal:
152
Zaterdag 24 Mei 2025
Cabaret
Eureka
Johan, Matthias en Anne

Wat moet je zeggen over dit trio, muzikaal zijn ze zeker, en de kombinatie met humor, charme en een dosis zelfkennis bezorgen u een onvergetelijk avondje uit. De mooiste cabaret en kleinkunst nummers zullen de revue passeren, en meezingen mag (zachtjes).

Kies aantal:
153
Zaterdag 31 Mei 2025
Cabaret
Vlamousse
N.N.B.

Het AD noemde ze hét cabarettalent van 2024, de Trouw bekroonde hun eerste voorstelling met vier sterren en de Theaterkrant gaf het Keuze van de criticus keurmerk aan hun tweede show. Maar vanavond staat Vlamousse op het podium met het prille begin van een nieuw programma. Zo pril dat je in de zaal zeker weet dat je de enige bent die het ooit in deze vorm zal zien. Al zal het ongetwijfeld even herkenbaar, schaamteloos, strijdbaar, goudeerlijk, intellectueel, hilarisch en onbeholpen zijn als dat je van hun gewend bent.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
154