Over Theater 't Pand
Theater 't Pand is gevestigd in een monumentaal pand aan de Korenbeurs in Gorcum. In het verleden werd de Korenbeurs afgesloten door een fraai smeedijzeren hek. Nadat het gebouw zijn functie als beurs voor granen verloor, heeft het verschillende andere bestemmingen gehad. Eén daarvan was gemeentelijk slachthuis. In 1990 begonnen Ferdinand en Gemma Biesheuvel hun droom om een eigen theater op te zetten. Met een enorme inzet en de hulp van familie, vrienden en kennissen werd van het oude pand aan de Korenbeurs een fantastisch vestzaktheater gemaakt.

In de loop der jaren is Theater 't Pand uitgegroeid tot een bekend podium, waar aanstormend theatertalent zijn of haar eerste stappen op de planken zet. Plien & Bianca, Ernesto & Marcelino, Niet Schieten, Schudden, Richard Groenendijk, Arie Koomen, Silvester Zwanenveld, Mark van de Veerdonk, Onno Innemee, Jaap Mulder, Eric van Sauers, Rob Urgert, zij en vele anderen traden op in 't Pand met hun eerste voorstelling. Om er daarna nog vaak terug te komen met hun try-outs en te genieten van de unieke sfeer.

De georganiseerde rommeligheid, de doe-maar-gewoon of juist zo-gek-mogelijk mentaliteit, de potsierlijke, maar oergezellige foyer met zijn vreemde prullen en de knusse zaal zijn beroemd. De 'nazit' in de foyer van 't Pand is bijna berucht. Maar al te vaak gaan de artiesten daar spontaan met het publiek aan de slag tot in de kleine uurtjes. De pianoklep gaat dan weer open, er wordt gezongen en gedanst, nieuwe grappen ontstaan en iedereen kan meedoen. Het Pandpubliek mag gerekend worden tot het beste en leukste theaterpubliek van Nederland!

Achter de bric-à-brac sfeer van 't Pand draait een goed geoliede theatermachine. Pandjesbaas Ferdinand Biesheuvel en een groot aantal vrijwilligers houden het theater uiterst professioneel draaiend. Dat moet ook wel, gezien het grote aantal voorstellingen dat in 't Pand wordt gegeven. Daarnaast zijn ook de technische voorzieningen zoals de licht- en geluidsset in 't Pand up-to-date. Theater 't Pand staat dus ook voor 'tot in de puntjes geregeld'.