Theater 't Pand Gorinchem - maandag 28 november 2022
Voorstellingen 2022-2023
(U kunt via het menu een keuze maken voor een bepaald genre of artiest)
zaterdag 17 december 2022
Muziektheater
Kies aantal:
Anouk Dorfmann
Mesdames et messieurs

Samen met Martijn Bos won Anouk Dorfmann, op vijftienjarige leeftijd, het concours de la chanson. Studies, huwelijken en grootse gebeurtenissen verder, hebben de twee elkaar teruggevonden. Ze spelen een prikkelende en soms wat onvoorspelbare voorstelling over mannen en vrouwen, dames en heren: "Mesdames et messieurs". Dronkenmanspraat en liefdesverklaringen, noodkreten en odes, ontvangst en afscheid en dat allemaal op muziek. Anouk zingt en Martijn is haar eenkoppige band. Hij speelt meerdere instrumenten en soms speelt hij ze tegelijk.

Kies aantal:
30
zaterdag 7 januari 2023
Muziektheater
Kies aantal:
Tiny Little Bigband
Nieuwjaars concert

Het is inmiddels traditie geworden dat Tiny Little Bigband het nieuwe jaar in zal luiden. En dat de mannen dat als geen ander kunnen weten we inmiddels ook. Het dak gaat eraf. Wij weten geen betere manier om 2023 te beginnen.

Nog 2 kaarten beschikbaar!
Kies aantal:
60
vrijdag 13 januari 2023
Muziektheater
Kies aantal:
Flip Noorman
Zingt Tom Waits

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen. Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt.

Nog 2 kaarten beschikbaar!
Kies aantal:
31
zaterdag 18 maart 2023
Muziektheater
Kies aantal:
Groeneveld en Van Mechelen
Njonja manis

In de muzikale theatervoorstelling 'Njonja manis' ontmoeten twee oude rotten in het vak elkaar in een verzorgingshuis. Zij (Yvonne Groeneveld) als theatermaker en cabaretière is Indisch, babbelziek en extrovert. Zij vertelt honderduit over haar jeugdherinneringen. Hij (Clous van Mechelen) als ervaren pianist en componist is introvert en weet haar als rasechte Amsterdammer nuchter van repliek te dienen. In deze speelse symbiose presenteren zij het publiek een boeiende, herkenbare en verrassende theatervoorstelling. De jazzstandards van weleer vormen hierbij een aangename onderbreking en de cartoons in beeld een leuke aanvulling.

Kies aantal:
49
zaterdag 1 april 2023
Muziektheater
Kies aantal:
De Navertellers
De Navertellers

Eddie, Kees, Paul, Rob, Terts en Toon hebben elkaar gevonden als ervaren hemelpoortbestormers. Want doodgaan kan iedereen, maar na je dood terugkeren op aarde en daarover een stampend leuk muziekprogramma maken – dan moet je een Naverteller zijn. Na vijftig jaar hebben ze elkaar in deze unieke combinatie gevonden. Stuk voor stuk kennen ze Magere Hein uit eerste hand. Ze hebben hem overwonnen, zijn van hem gaan houden en hebben er een prettige omgang met de dood aan overgehouden. U mag daarvan gul meeprofiteren. Zing mee of maak een dansje – het kan allemaal. Dansmeester Toon staat voor u klaar.

Kies aantal:
52
zaterdag 29 april 2023
Muziektheater
Kies aantal:
Gerard Alderliefste
Solo theaterconcert

U waant zich op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste met u het Franse chanson viert. Geniet, zing mee en laat u verrassen door deze charmante troubadour. Een avond vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen. Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave, en komt naar 't Pand, om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, met u te delen. In de vrolijke sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. De hit van Michel Fugain & Le Big Bazar uit 1972 is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière.

Deze voorstelling is UITVERKOCHT
58
vrijdag 5 mei 2023
Muziektheater
Kies aantal:
Nederlied Ensemble A'dam
Liedjes die niet mochten!

Het Nederlied Ensemble uit Amsterdam brengt 'verboden' liedjes van o.a. Robert Long, Frans Halsema, Jules de Corte, Gerard Cox, Jasperina de Jong, Willy van Hemert. In dit tijdperk met vrije meningsuiting is het ondenkbaar dat een liedje niet gezongen mag worden. Echter, ooit had Nederland zijn heilige huisjes, zoals 'het fatsoen', 'de religie' en 'het koningshuis'. Wie daarover wilde zingen in het theater, op de grammofoonplaat, voor de radio of op de televisie, kreeg te maken met de handhavers van de goede zeden. In dit gevarieerde liedjesprogramma komen een groot aantal beroemde voorbeelden aanbod van liedjes die niet mochten.

Kies aantal:
64